robi się kolejny temat o wyższości benzyny nad Dieslem, więc sądzę, że temat się wyczerpał a moderator powinien zareagować ukróceniem tematu
Czy dostaliście ankiete samochodową?
Zwiń
X
-
Ja chyba nie miałem ankiety, tylko o ile pamiętam dzwoniła do mnie jakaś miła Pani z mnóstwem pytań. jakieś dwa tygodnie po zakupie i chyba tak po około 2 latach. poza tym było standardowe pisemko z salonu, po roku chyba, z prośbą o ewentualnych uwagach. No i oczywiście podziękowania wybrania właśnie ichpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Re: Czy dostaliście ankiete samochodową?
Zamieszczone przez baca10Witam
Dzisiaj dostałam ankiete do wypełnienia na temat mojej skody, jako, że mineły dwa lata od zakupu i zostałam losowo wybrana, itp.
Więc moje pytanie dotyczy, czy ktoś jeszcze dostał coś takiego
telefon czy jestem zadowolony z przegladu technicznego który był wykonany w ASO
i nic wiecej. Więc jesteś faktycznie jedną jedyną wybrana jak na razie.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pawel11Tak, ale po zakupie.
Ankiety nie wypełniłem, ponieważ formularze były numerowane, czyli w mojej ocenie podważało to deklarację firmy badawczej co do anonimowość ankiety. Po jakimś czasie dostałem ją ponownie i też nie wypełniłem. Ankieta była dość obszerna.POZDRAWIAM ARTUR
moja octavka
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074
Komentarz
-
-
To ja załapałem się na full-opcję:
a) telefon z pytaniem o zadowolenie zanim jeszcze odebrałem auto
b) ankietę od firmy wykonującej badania na rzecz Skody (wcześniej nie wyraziłem zgody na przekazywanie moich danych osobowych podmiotom trzecim – bardzo tego pilnuję)
c) telefon po wizycie w ASO w celu wymiany oleju po przejechaniu pierwszych 3 kkmOctavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10pandzik, moja też, a pytania według mnie durne i sie powtarzały :!:
Powtarzanie pytań zmieniając użyte w nich słowa to częsta praktyka, aby sprawdzić, czy klient rzeczywiście tak myśli czy udzielił takiej a nie innej odpowiedzi bez powodu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeZamieszczone przez baca10pandzik, moja też, a pytania według mnie durne i sie powtarzały :!:
Powtarzanie pytań zmieniając użyte w nich słowa to częsta praktyka, aby sprawdzić, czy klient rzeczywiście tak myśli czy udzielił takiej a nie innej odpowiedzi bez powodu.
Komentarz
-
-
a dlaczego wyrzucacie ankiety?
przecież jak ktoś nie wpisze 1 to Skoda nie będzie wiedzieć, że coś jest nie tak. A potem będzie narzekanie na to i tamto ASO.
Skoda sporo płaci za cały system zbierania informacji, więc dajmy jej informacje zwrotną, ku przyszłemu obopólnemu zadowoleniu...Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorra dlaczego wyrzucacie ankiety?
Zamieszczone przez Zorrprzecież jak ktoś nie wpisze 1 to Skoda nie będzie wiedzieć, że coś jest nie tak. A potem będzie narzekanie na to i tamto ASO.
Skoda sporo płaci za cały system zbierania informacji, więc dajmy jej informacje zwrotną, ku przyszłemu obopólnemu zadowoleniu...
Gdyby prowadzone działania miały chociaż namiastkę weryfikacji jakość obsługi, to by było tak jak w Renault gdzie po każdej wizycie w ASO miałem telefon czy jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
O jednym z powodów już pisałem, miałem zastrzeżenia co do anonimowości ankiety formularze były numerowane. Drugi, (jak dobrze pamiętam) część pytań w ankiecie była związana z sytuacja osobistą.[/quote]
no i ... przecież to nie wybory,
Nie przypominam sobie jak bardzo osobiste były te pytania osobiste.
Zamieszczone przez Pawel11Ale ta ankieta nie zawierała pytań o obsługę w ASO, a przede wszystkim o powody zakupu, wcześniejsze samochody, jakość obsługi sprzedaży. W mojej ocenie miała ona na celu zwiększenie sprzedaży a nie poprawę jakość obsługi posprzedażnej w ASO.
Gdyby prowadzone działania miały chociaż namiastkę weryfikacji jakość obsługi, to by było tak jak w Renault gdzie po każdej wizycie w ASO miałem telefon czy jestem zadowolony.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zorr, nie rozumiem o co Ci chodzi. Wyraziłem swoje zdanie i odpowiedziałem dlaczego nie wypełniłem ankiety. I w przeciwieństwie do Ciebie nikogo nie przekonuje, że powinien robić tak jak ja. Każdy podejmuje decyzję sam. Jeżeli zaś chodzi o telefony po wizycie w serwisie (byłem 2 razy) to ze Skody jakoś nikt do mnie nie dzwonił.
A tobie, gratuluję wiary, że tego typu ankiety wpływają istotnie na poprawę standardu obsługi. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Cześć wszystkim,
Toura odebrałem ok. 2 tyg. temu, a wczoraj dzwoniła do mnie osoba z pytaniem o zadowolenie z obsługi. Z początku rozmowy zrozumiałem, że nie był to telefon od Skody tylko jakiejś innej firmy.
Nie miałem czasu rozmawiać, więc szybko skończyłem rozmowę, ale potem zacząłem się zastanawiać komu Skoda przekazuje moje dane i w którym miejscu wyraziłem na to zgodę.
Macie jakiś pomysł czy może pamiętacie czy przy podpisywaniu dokumentów była jakaś uwaga o dysponowaniu danymi?
Komentarz
-
-
octopus, o ile dobrze pamiętam, to ja wyrażałem zgodę, na przetwarzanie moich danych osobowych wyłącznie na rzecz Skody i do celów związanych z "użytkowaniem samochodu" np. informowania o akcjach serwisowych. Na pewno nie wyrażałem zgody na sprzedaż danych i wykorzystywanie w celach marketingowych, bo tego pilnuję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pawel11octopus, o ile dobrze pamiętam, to ja wyrażałem zgodę, na przetwarzanie moich danych osobowych wyłącznie na rzecz Skody i do celów związanych z "użytkowaniem samochodu" np. informowania o akcjach serwisowych. Na pewno nie wyrażałem zgody na sprzedaż danych i wykorzystywanie w celach marketingowych, bo tego pilnuję.
Komentarz
-
Komentarz